Zámek Letohrad – vydejte se na krásný výlet z Pastvin

Pokud plánujete dovolenou nebo výlet k Pastvinské přehradě a hledáte zajímavé místo v okolí, zámek Letohrad je perfektním cílem pro váš výlet. Tento barokní skvost, který se nachází v malebném městě Letohrad v okrese Ústí nad Orlicí, nabízí návštěvníkům nejen krásnou architekturu, ale i bohatou historii a zajímavé expozice. Výlet na zámek Letohrad je ideálním způsobem, jak si zpestřit pobyt u přehrady a zároveň poznat kousek české historie.

Pohodlná dostupnost z Pastvinské přehrady

Zámek Letohrad se nachází asi 25 kilometrů od Pastvinské přehrady, což z něj činí snadno dostupný cíl pro krátký výlet autem či na kole. Trasa vede přes malebnou krajinu Orlických hor a okolí přehrady, což z výletu dělá nejen kulturní, ale i přírodní zážitek. Cyklisté si užijí příjemnou projížďku, zatímco rodiny s dětmi mohou pohodlně dorazit autem a užít si den plný objevování.

Historie a architektura zámku Letohrad

Zámek Letohrad, postavený v barokním stylu, pochází ze 17. století a je neodmyslitelnou součástí historického jádra města. Původně byl sídlem šlechtické rodiny Kolowratů, kteří zámek nechali přestavět do jeho současné podoby. Návštěvníci zámku si mohou prohlédnout nádherně zdobené sály, kapli sv. Jana Nepomuckého nebo se projít zámeckým parkem. V prostorách zámku se nachází také Městské muzeum, kde je možné seznámit se s historií regionu.

Ideální výlet pro rodiny s dětmi

Zámek Letohrad je ideální destinací pro rodiny s dětmi. Zámecký park je skvělým místem pro odpočinek, procházky či piknik, zatímco prohlídka interiérů zámku a muzea je zábavná a poučná. Děti se mohou těšit na různé exponáty, které jim přiblíží život na zámku a historii města Letohrad. Okolí zámku nabízí klidné prostředí, kde si rodiny mohou užít den plný objevování a relaxace po aktivním dni u přehrady.

Další zajímavosti v okolí

Pokud máte chuť výlet ještě více obohatit, Letohrad nabízí i další zajímavé lokality. Za návštěvu stojí místní Městské muzeum, kde se dozvíte více o historii města a jeho významných osobnostech. Kromě toho je v blízkosti zámku i historický kostel sv. Václava, který svým gotickým vzhledem doplňuje atmosféru města. Celkově je Letohrad místem, kde můžete strávit celý den poznáváním a objevováním.

Proč navštívit zámek Letohrad z Pastvinské přehrady?

Zámek Letohrad je jedinečným místem, které spojuje bohatou historii, krásnou architekturu a příjemné prostředí. Výlet z Pastvinské přehrady na tento zámek je ideálním způsobem, jak si odpočinout od vodních sportů a vyrazit za kulturou a historií. Spojení přírodních krás a kulturního dědictví činí tento výlet nezapomenutelným pro všechny věkové kategorie.

Praktické informace

  • Lokalita: Letohrad, okres Ústí nad Orlicí
  • Vzdálenost od Pastvinské přehrady: cca 25 km
  • Otevírací doba: Sezónně (doporučujeme ověřit aktuální otevírací časy)
  • Doporučené aktivity: Prohlídka zámku a parku, návštěva Městského muzea, rodinné výlety

Vydejte se z Pastvinské přehrady na zámek Letohrad a prožijte den plný historie a krásné přírody. Tento výlet vám nabídne nevšední zážitek, při kterém objevíte krásy českého baroka i půvab města Letohrad.

Rezervační formulář ubytování

Ubytovani chatka

Po odeslání formuláře se vám co nejrychleji ozveme zpět

Rezervační formulář ubytování

Ubytovani chata

Po odeslání formuláře se vám co nejrychleji ozveme zpět